Pohjaveden alentaminen rakennus- tai maarakennustöiden yhteydessä 

Tyhjiömenetelmän avulla suoritettu kaivannon työnaikainen kuivatus, ja samalla kaivannon pohjan hydraulisen murtumisen ehkäiseminen mahdollistavat turvallisen ja vakaan työskentely-ympäristön. 

Tyhjiömenetelmä

Työ suoritetaan siten, että kaivettavan alueen ympärille upotetaan imukärkiä 2-5 metrin välein. Imukärjet asennetaan yleensä vesihuuhtelulla, joissain tapauksissa maaporausta apuna käyttäen. Imukärkien suodatinosa asennetaan tulevan kaivutason alapuolelle vettä johtavaan kerrokseen.

Imukärkien nousuputket yhdistetään liitosletkuilla runkoputkeen. Kunkin letkun yhteydessä on venttiili, jolla kyseinen imukärki voidaan kytkeä pois käytöstä tai säätää sen imutehoa. Runkoputki liitetään imupumppuun, joka koostuu alipainepumpusta ja veden poistavasta vesipumpusta.

Pumpun teoreettisen alipaineen ollessa noin 0,8 - 0,9 bar voidaan vesipintaa tai sen painetasoa kuitenkin häviöistä johtuen alentaa vain noin 6 metriä imupumpun tason alapuolelle.

PVA - Palvelu käyttää imuputkien suodatinkärjissä tiheäsilmäistä metalliverkkoa, tällöin imukärjen vapaa pinta-ala on noin 40 % ja siitä huolimatta verkon läpäisevät kiintoainesrakeet jäävät hyvin pieniksi.

Havainnekuvat

pva-palvelu.fi

Imukärjet asennetaan riviin kaivannon reunalle.

pva-palvelu.fi

Imukärjet asennetaan kaivannon ympärille.

pva-palvelu.fi

Imukärjet asennetaan tuetuissa kaivannoissa tukiseinien sisä- ja ulkopuolelle.

pva-palvelu.fi

Imukärjet asennetaan syvissä kaivannoissa vaiheittain.

pva-palvelu.fi

Pohjavesipintaa alennettu vaiheittain, syksy 2011

Kerro meistä kavereillesi

Facebook
Twitter

Kysy - Me vastaamme!

Kysy - Me vastaamme!